Stiri si Evenimente
Targu Mures
  Home
  Despre Event Consult
  Servicii de consultanta
  Ce ne recomanda?
  Parteneri
  Diaspora
  Stiri si evenimente
  Contact  stiri-si-evenimente Stiri si evenimente
 
16-05-2013
IMM urile vor putea primi pana la 200.000 euro, fd nerambursabile 100%.

"Prin noua schema de ajutor de minimis se intentioneaza sustinerea in continuare a IMM-urilor in vederea realizarii de investitii si incurajarii participarii active a acestora la redresarea economiei romaneati prin crearea de noi locuri de munca. Perioada de derulare a schemei pentru emiterea de acorduri pentru finanţare este 2013-2014, cu posibilitatea prelungirii. Plata ajutorului de minimis se efectueaza in perioada 2014-2016, in limita bugetului anual alocat schemei", precizeaza nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Ajutoarele de minimis se acorda IMM-urilor sub forma de sume nerambursabile an procent de 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, in limita valorii maxime de 200.000 euro, echivalent in lei, respectiv 100.000 euro in cazul intreprinderilor care desfasoara activitate in domeniul transportului rutier.

Prin noua schemă de ajutor de minimis se introduce conditia de a crea pana la finalizarea investitiei si de a mentine pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea investitiei: - cinci locuri de munca, din care cel putin doua locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de pānă la 100.000 euro, inclusiv; - sapte locuri de munca, din care cel putin trei locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro pana la 200.000 euro, inclusiv.

Concepere si realizare ITself DDB
© Copyright Event Consult
Toate drepturile rezervate.