Stiri si Evenimente
Targu Mures
  Home
  Despre Event Consult
  Servicii de consultanta
  Ce ne recomanda?
  Parteneri
  Diaspora
  Stiri si evenimente
  Contact  stiri-si-evenimente Stiri si evenimente
 
12-11-2013
A aparut in monitorul oficial modificarile aduse schemei de minimis!

Noua schema de minimis, publicata in Monitorul Oficial din 11.11.2013!

Noua schema de minimis prevede faptul ca intensitatea maxima a sprijinului financiar nerambursabil nu va mai fi 100%, ci doar de 90%. Astfel, IMM-urile solicitante vor trebui sa contribuie si ele cu 10% din valoarea cheltuielilor eligibile. De asemenea, valoarea maxima a ajutorului de minimis a fost redusa de la 200.000 euro la 100.000 euro.

Un element important, anuntat, de altfel, si cu ocazia diferitelor interventii publice ale oficialilor Ministerului Economiei, este renuntarea la principiul „primul venit, primul servit”. IMM-urile vor avea la dispozitie 10 zile de la deschiderea liniei de finantare, pentru a completa si transmite on-line un formular de inscriere pe www.aippimm.ro - site-ul oficial al Directiei de Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din cadrul Ministerului Economiei, care a preluat gestionarea acestei scheme de finantare de la Ministerul Finantelor.
O alta noutate, mentionata si de ministrul Grapini la finalul sedintei de Guvern de saptamana trecuta in cadrul careia a fost adoptat actul normativ, este aceea ca, pentru a fi eligibile, IMM-urile trebuie sa aiba cel putin un an calendaristic de la infiintare la data completarii on-line a formularului de inscriere, iar codul CAEN pentru care se solicita finantare sa fie autorizat, in conditiile legii, cu cel putin 3 luni inainte de data completarii on-line a formularului de inscriere.

http://www.aippimm.ro/files/articles_files/86/6045/mo-0689---hg-nr.-848-din-11.11.2013.pdf

Concepere si realizare ITself DDB
© Copyright Event Consult
Toate drepturile rezervate.